Monday, February 16, 2015

hAiWan PeLiHarAaN



Assalamualaikum....


Kak pinehhhh kembali bsiaran setelah sunyi seketika.... Bz weh anak dah ramai!!! Respect gila kat mak2 yg ada ramai anak.. Hebat korang.... Hari ni nak nak cite pasal anak, maklum lah anak dah ramai macam2 peel ada ....

Cik hana dah dekat 2 bulan x abis2 mintak nak binatang peliharaan... korang mesti tau lah kan last2 kita jugak mak ni le lah yg kena jaga kan, sekarang ni pon kat rumah dah ada ikan laga sekor tu pon wan cik hana bg, namanye bella!! Indah betol nama tu kan..yg sekor tu pon x tjaga ada hati nak bela yg lain ..... sekarang ni plok dia kemarok nak bela tortoise lak ni smua pengaruh kawan, kawan dia kata nnti kura2 tu dah besar bole tukar jadi ninja turtle.... wey hangpa ni dah kenpa tu lah bnyak sgat tgk katon!!! Siap cakap kat umah kwan dia ada ninja turtle. Aku cakap kat dia kata kat kawan tu ummi nak tgk ninja turtle dia muuhhhuhu, 2 hari lps tu kawan dia cakap ninja turtle dia dah mati wakakakakaka alahai lah anak2...

Bukan tu aku nak cite sebenar nya... hahahaha pnjang ngat mukadimah dia...
Balik ambik diaorg ptang smlam dalam keta diaorang cakap pasal haiwan peliharaan... masa diaorg cite aku dengar je dulu..
Yang kakak auni nak bela hamster
Yang kakak alya nak bela burung
Dan cik hana nak bela ninja turtle tu lah...lps tu aku sampuk "angah/ ummi plok nak bela harimau, senang skit korang x nak dgar cakap nak suruh harimau tu gigit korang" aku ingat topik tu akan bakhir kat situ ...,!!!!!!

Lps tu kakak auni ckap " x payah beli harimau angah, kat rumah kita pon mmg dah ada harimau... angah kan garang macam harimau!!! Dah x payah beli tambah lagi satu membazir duit" wah kena setepek aku hahahababahahaba!!!

Berani ko anak cakap ummi like harimau.... aaaauuuuummmmm gggrrrrrr !!!! Aku pon jeling kat belakang pandang kakak tapi dia buat muka selambe je itu bmaksud kata2 tu ikhlas dari hati dia..... kan....

Eh aku mana ada garang, aku ni seorg yg lemah lembut tau!!! Cakap pon lembut je sampai korang dengar x dengar je suare aku tau.... eh!!! Btol ke??? Hahahahaha
Aku mmang garang kot sapa kenal rapat dengan aku tau muhuhuhuhuhu klu nak testimoni bole tnya adik beradik ku wakakakakaa tp aku baik tau... eh lagi sekali, ada ke org gila ngaku gila!!!!



My anak dara, mcm2 korang kan!!!!






Friday, January 16, 2015

tEmpAt StuDy My AnaK DaRa...



Assalamualaikum.....

Mesti korang pelik kan rajin lah plak aku tulis blog tahun 2015 ni!!!! Azam baru ker??? Xde maknenya azam baru kebetulan aku cuti seminggu uruskan anak2 sekolah masa tunggu diaorg abis sekolah aku hapdet lah blog guna fon je... Klu bz nnti senyap lah iolsssss ek, jgn korang boring baca udah....

Hari ni nak tunaikan janji nak buat entry pasal bilik anak dara ku tp x siap sepenuhnya lagi, aku cite ruang diaorg study dulu ye... Kitaorg buat mana yang mampu je susun atur yang simple dan yang semestinya guna bajet minima.... putih tetap jadi pilihan ummi....


Aku sebenarnya dah plan nak buat corak lah sikit kat dinding ni sbb ari tu ada tgk umah mat salleh tu cantik, simple je corak dia.... Sekali tjumpa stickers ni kat stor rasa nya beli ni sbb nak deco bilik cik hana dulu so jgn mbazir guna saja apa yang ada, nanti dah rosak baru kita tukar lain...

Ni plak simple deco atas rak buku diaorg..... kebanyakan  barang deco ni aku beli kat ikea sbb kena dgn citarasa aku, lagi satu klu beli kat sana aku mesti cari yg murah2 je, tp aku ngaku gak lah klu g sana mesti thover skit bajet korang ikea tu macam bhantu... seram tau kalau g sana hati2 ye....

Rak ni aku beli hrga dia klu x silap 199, setiap orng ada satu tingkat tempat isi buku yg selebih nya ummi yang punya hahahaha.... Decoration yg lain tu aku x beli tu smua cik hana dpt masa birthday ari tu.... Aku susun je kerusi tu kat tepi klu nak guna baru diaorg ambik, bilik ni bila share 3 org space dia jadi limited skit. Kotak pink tu tmpat diaorg simpan benda kecik2 contoh alat tulis dll...



Ni Keseluruhan susun atur tempat study diorang simple kan... Eh lupa lak meja tu  tempat isi mesin jahit aku sebenarnya, hrga dia klu x silap masa beli dulu rm99, sementara ni guna lah dulu yg tu.... Kata tema kali ni bajet n simple... kerusi tu pon berapa hengget je yg itu mmg dah lupa harga dia....




Ni keadaan bila diorang study, buat setakat ni ini je yang ummi mampu sediakan. Tempat kosong sebelah cik hana tu tempat cikgu tusyen diorng yg garang, tak lain dan tak bukan adalah ummi.... hahahahahaha memasing tunduk je bila ummi ada sekali kat situ ...selangkah je ummi keluar terus bbunyi ....... tu je lah rasa nye nak cite.... klu dah siap smua nya nnti iolssss hapdet lagi ek.... 

tq sudi baca......


bye....





























Designed by UMIESUEstudio 2014 : FINAZAMRI