Wednesday, October 20, 2010

GaYa CiK HaNa....

Salam.....

Post kali ni adalah post santai2 jerk...nk cite pasal gaya peberet Cik Hana posing.....setelah sekian  lama baru ummi cik hana perasan cik hana klu posing dier suker letak tangan bawah dagu...pada dier dah cun abis la tu kot...wakakaka...tp kadang2 nk gelak gak tgk dier ni tau jer aper yg dier nak buat....klu bab posing2 ni serah sajer pada dier......bdak2 zaman skrg cerdik betol....tu baru bab b'gambar blom lagi bab solek menyolek,  klu bab tu kener buat entry lain ......layan gambar2 dulu.....





 Betol kan??????



lagi........

dan lagi...


(Sile abaikan kaki yg berbulu di belakang tu huhuhu.....kaki pak sedara Cik Hana...)



Sampai 't'nganga mulot punya lah nak buat gak pose tu...hahahaha yg penting tangan mesti di tempat yg betol....okey.....



 Bukan main lah anak dara sorang ni....abah Cik Hana senyum jer tgk anak dier dah pandai b'posing...mcm cepat jer mase b'lalu.......rase baru lg dier lahir......


Tatatititutu.....nnti smbg lagi....

Friday, October 15, 2010

KeRjA....KeRjA....

Salam....


penat + letih + pening + ngantuk + lapar = ?????????? mood nk keja pon x berapa nak ader...tp aper kan daya ni adalah tanggungjawab harus lah di selesaikan dgn aper keadaan skali pon......wawawawawa.......




saksikan la meja yg dah mcm kena langgar garuda...tonggang terbalik...kepala dh serabut jd tinggal kan jejak jap kat blog nie...utk lega2 kan otak jap....




Salah satu cara untuk menenangkn mate yg dah letih ni letak gambar Cik Hana kat desktop sejuk la skit mate...rindu btol kat budak sorang nih rase mcm nk balik rumah jer pelok Cik Hana....Cik Hana tggu ummi balik akan ku gigit pipi mu....wakakakaka


Sambung kerja.....

Wednesday, October 13, 2010

AkTiViTi 11.10.10....

Salam....


10.10.10 tarikh yang cantik....mesti ramai yg pilih tarikh ni nak kawin la...nak tunang la..dan mcm2 lagi  la...pada tarikh yg cantik ini juga lah ramai yg bsedih...kite dikejutkn lg dgn kemalangan yg melibatkn bas...takziah untuk semua ahli keluarga mangsa yg t'korban...Al-Fatihah...


Berbalik kepada tajuk Aktiviti 11.10.10 kami anak beranak laaaa....


Pagi hari g tgk rumah.....
Alhamdulillah semua berjalan lancar...syiling kt ruang tamu n bilik smua dah siap plaster....tinggal cat jer...table top kat dapur dlm pembikinan....lg 30% nk siap....dn mcm2 lagi la....


Petang hari lak kami g makan kat de Mines yang 2 3 kangkang kera jer dari rumah....kat situ jer la senang nk g sbb dekat...klu x ke situ jusco cheras selatan pon bole...yg penting dekat...sbb itu la aku sangat suke ddk kat sini smua nyer dekat....n duit pon mudah jer abis...huhuhu


Destinasi: Kenny Rogers, Mines...





Mule2 smpai Cik hana bkn main happy lg smbil berposing dgn dier nyer abah ...plak2 duduk kat tepi tasek bole tgk ikan kan......mula2 smpai mmg cik hana control ayu abis....lepas tu ????


Happy kan muke diaorg...!!!!


Mase ni Cik Hana dah mula boring tggu makanan x sampai2....ramai kan....jadi lambat la skit....tgk dah mule korek2 kerusi....korek2 idung dn mcm2 lg la...

 


Ha... kan dah kate dah ader atas meja ..huhuhuhu...ilang sudah keayuan dier....

 


mula2 dia pegang n main2 jer "mentalah" tu lps tu dia hmpir m'campak kan mentalah tu ke dalam tasek...nasib baik abah dier m'capai jadi....."MISI CIK HANA GAGAL" wakakaka..


ni sesi posing dgn ummi dier lak....

Cik hana nak buat mcm ummi dier tp...x jadi ader ker letak jari kt gigi....nasib baik kt gigi, klu letak dlm lobang idong....??????


sebelom cik hana melalak tggu mkanan yg x smpai2 abah dier t'paksa menjadi badut sarkes ....diaorg buat mcm2 aksi dh buat mcm kt rumah sendiri lak.....


Abah hana suke gosok janggut kt pipi Cik hana tu yang Cik Hana geli sgt smpai tak keluar sore bdak tu...bkn Cik Hana jer yg selalu jd mangsa kdg2 tu ummi Cik Hana pon t'jebak tau....Tet....

kenapa muke Cik Hana mcm tu?????? sbb dia sudah jumpa hensem boy lor....

ni lah dier hensem boy yg dimaksudkan....bdak ni bkan main lg  b'lari2 dpan Cik Hana, Cik Hana pon buat muke2 manja jerk...tiru perangai sapa lah Cik Hana nie...yg pasti bkan perangai ummi dier okey...sbb ummi dier ganazzzzz...
En Somi makan ni.......

Ummi kongsi jerk dgn Cik hana tu pon x abes.......tu nak kate ummi Cik Hana makan Skit la.... Wakakakaka


Bye...
 
































Saturday, October 9, 2010

UnTuK SePuPu KU.....KhAiRuNiSa IdRuS...

Salam....

Post ni la di tujukan utk cousin ku yg sengit.....Khairunisa Idrus...
Ayun selamat melahirkan baby lelaki di Hosp Temerloh Pahang....Tahniah yer ayun...Bertambah lg umat Islam Kt Dunia ni Alhamdulillah....makin besar lah family kami.... mintak maaf tak kesampaian lagi nak nengok baby.....baby mereka sangat comey tau, x macam mama n papa dier COMOT  klu korang x cayer tgk gmbar kat bawah nnti......lalalalala....semua gambar2 di cilok dr FB mereka....

Ayun + Boy Rimau....


memperkenalkan ayun junior.....(Mohd Rafiq)
V
V
V
V

comey sangat, comey mcm mak ngah kan (tetiba jer)...lalalala.....tggu mak ngah inas datang visit u yer baby....



Selamat menjadi ibu yer ayun...best kan..ubah perangai tu skit jgn asyik nak memekak jer lalalala..(pandai kate kat orang aku pun samer) kesimpulan nyer family kiteorg ni smua tekak luas klau ketawa mmg x ingat....ayun peluk cium kat inas untuk baby okey...
take care....


****To baby Mohd Rafiq supaya menjadi ank yg berguna yer sayang....AMIN...

Sekian...

CoNgRaTuLaTiOn....To ErIn....

Salam....


Enty kali khas untuk my younger sis...Erin....yg baru konvo Utm Skudai....



Ni lah Tuan Punya bandan, panggilan manja die kat rumah "dak tam @ budak itam" wakakakaka....x yah bg penjelasan anda smua tahu knpa kan????


Saya Syufinaz Suhaimin, kekanda mu sekeluarga dengan rendah diri memohon maaf kerana tidak dapat hadir untuk menyaksikan kejayaan mu....(ayat sedey kan..) nak buat mcm maner cuti ku x di luluskn...KEJAM kan? hahahaha. okey ler tu mak, abah, abang, auni n alya pegi....
Apa2 pun angah sangat bangga dgn awok tau....walaupun kiter selalu gaduh...yer la awok tu malas sangat saper yg tak marah....(ni dah lari tajuk ni).....kahkahkah....trus kan usaha n capai aper yg awok hajat kn.. (Dr. Syuzairin) insyallah....klu angah bangga mak n abah lagi bangga kan...
Nanti kita buat kenduri yek....bkn kenduri kawen tau tp kenduri doa selamat....klu knduri kawin kumpul duit sendiri.....ni nk selit gambar mak n abah kami....
SAYANG SANGAT KAMU BERDUA...
v
v
v

I tau u memang control hensem sokmo...

Mak apasal buat muke cam tu...tp x per...wajah mu tetap pujaan hati semua anak mak okey...

Kat bawah ni lak koleksi gambar DAK ITAM TAM......
Erin, angah cilok gmbr2 ni dr FB awok wekehkeh...

Nice Pic....



 
Yang ni dier ngan Bf dier...tp kiteorg skeluarga x di perkenalkan lg....Dak Tam biler nak bwk Bf jmper kekanda n abg ipar mu ini, kami nk ader kan sesi orentasi dulu...mesti lah saper nak masuk dlm family kiter kena lalui sesi tersebut....Jaga kau wahai si lelaki...wakakaka...persiapkan diri mu ....kuatakan kuatkan mental n fizikal mu....

AMARAN dr Si akak: JAGA "DAK TAM"  BAIK2 KLU TAK NAHAS KAU!!!!!! (WAKAKAKAKAKA)


Panjang nyer muncung masing2 tp tetap cun....

TaNiAh UnTuK U Dak TaM....!!!

Thursday, October 7, 2010

JaMuaN HaRi RayA..

Salam...

Post kali ni nak share cerita pasal jamuan hari raya kat office...bnyk sungguh makanan yg di sediakan...uhhhh...bukan main melantak lagi kami semua...last skali smpai pening kepala bnyk sngat makan kambing wakakakaka....(padan muka)...;-p




Ni masa mula2 sampai....smua muke sopan jer control ayu...tp bile sampai mase makan gelojoh tak ingat sbb masing2 dah kebuluran....huhuhuhu



Ni pusing pertama kami makan laksa tapi x sempat nak ambik pic sbb dah lapar sangat...jadi pic ni jer yg smpat ambik....huhuhu










Ni lah menu2 yg sempat kami melantak...bnyk lagi menu x sempat nak makan....


Tgk atas meja penuh dengan pinggan kosong sebab smua isi dah selamat masuk ke dalam perut...nak kenal kan skit kengkawan saye...dari kiri tu saya la saper lagi, bj biru cair tu Iza, tudung pink Nad, baju merah Indah n last skali Egna....best makan samer korang smua melantak x der control terutamnye si Nad. Klu x cayer sila lah tgk di bwh ni....
V
V
V
V
V




Ha...kan dah kate...tgk dgn muke lapar die...ha..yg kat depan tu solehah ni pun satu gak tgh menghayati keenakan kek pandan.....




BETUL KAN???????... Nad sori masuk pic u tgh makan....hahahahaha..gua mmg suker populer kan member2 gua.......





Ni Egna lak, ni kali kedua dia pergi ambik kek pandan...kek ni mmg sedap tp kene beratur malas dah nk g ambik jadi Egna lah yg kene ambik....TQ Egna....



Sambil menjamu selera kami di hiburkan dengan nyanyi Datuk Megat...sangat sporting....







menu yang last skali kami makan ialah kambing n menatang ni lak yg buat sayeee pening kapla....banyak sangat mana x pening nyer. makan x ingat dunia..

Ni lak pic2 yg smpat di tangkap dengan member....



Abang kambing kt belakang tu senyum jer tgk...hahahaha..lps tu dia siap bg pisau panjang sruh aku potong kambing sendiri...uhhhh...muke tgh tahan bahang api kambing....




ni gambar dengan mr kambing golek....yg pakai baju batik tu Mr Tukimin n yg tinggi tu Mr Jayabalan dia ni lecture kat kolej.

Farah n aku ....mase ni farah lps nyanyi, tp kami semua x perasan pun dia nyanyi sbb kiteorg bz melantak....dah nak abis baru perasan.. sori la Farah ye....


Egna ni badan kurus tp makan bapak banyak nyer...bela saka ke Egna

Ni lak barisan CI2...orang2 kuat kolej ni....


Banyak lagi pic dah x larat nak upload.......Sekian saja.....
Bye...












Designed by UMIESUEstudio 2014 : FINAZAMRI