Thursday, December 8, 2011

Macam2 cerita dLm 1 EnTry....

Assalamualaikum...

Dari mana nk mula pon x tau la .... dah lama giler x hapdet blog nih... smua cerita berkisah kan Cik Hana....
mula dgn yg ni dulu...

Cerita Per-1
Bak kata org tua2 lentur buluh biar lah dr rebongnya, rebong kalau dh jadi buluh nk lentur apa nya lagi kan dh keras kematukan silap2 boleh patah...pic kat bawah nih lah yang dimaksudkan dgn rebong ...hahahaha

Mula2 sesi pembelajaran b'jln dgn lancar dan baik skali...dan Cik Hana sngt b'semangat.
dan aku sgt kagum dgn hasil yang Cik rebong aku lakukan.... sangat teruja masa ni...


Posisi rukuk smua dah ok.... dan sujud pon agak ok mula nya..... sejuk perot Ummi ngandung kan Cik Rebong nih....

dan tetiba knapa ni terjadi.....adakah cara En Suami ngajar membuat kan Cik Rebong confuse....hahahahahahaha.... x pe Cik rebong usaha tangga kejayaan....kita akan usaha lagi bersama-sama.

Cerita yg ke-2

 Ni lah birthday girl. kajap je masa dah 3 tahun anak ummi rasa baru je lagi Cik Hana lahir....ermmmm jadi hargai lah masa.....buat sekian kali nya Cik Hana x dpt rasa birthday party atas sebab kebizian En Suami yg b'keja di luar kawasan liputan..Kpada n Suami: " x pe B, u x yah rasa bersalah mmg masa x m'izinkan ada masa kita buat yer....". :-( (tp dlm hati ish mcm nnk gigit jer kamu!!!!) hahahahaha...
 Kerana kerakusan ku kek ini telah menjadi begitu yer.......x per Cik Hana itu di namakan seni yer ada juga sentuhan dari Ummi kamu kan... :-)
Yang pasti skali lagi yang kami ber-2sangat teruja nak tiup lilin tu....lambat sgt nk tggu Cik Hana.....sabor je lah....
 Muncung kena lebey kalau x mana padam lilin tu kan.... tp takut muncung tu kang yang t'bakor...... ish....ish...
Dan sekali lagi ber-2 gak yang over nk jgak potong kek tu...... sibuk jer.....

Selamat hari lahir to anak Ummi: Semoga dipanjang kan umur, dimurah kan rezeki, jadi anak yang solehah n berjaya di dunia n akhirat. AMIN...... Sayang Cik Hana Sesangat ..... MUAAAAAHHHHH.....

Cerita ke-3

Dia semakin besar..... kalau dulu nk potong rambut dia nih mmg lah susah, dia kan membuat tindakan luar kawalan menangis  mcm kena dera smua org lalu kat depan kedai akan tgk dalam pnya....dan aku sprt biasa buat muka x tau jer....oh sekarang tidak lagi semudah A B C dengan slogan " Kecantikan adalah hak milik setiap insan" dia dgn rela nak potong rambut......
Macam org besar duduk kat saloon baca magazine kan tp dia bkan baca tp tgk gmbar je sebab tak reti baca lagi kan.....!!!!! sampai senget2 kepala amoi ni nak potong rmbut Cik Hana....

tekun abis kan tgk gambar smentara nak tunggu amoi tu ambik sikat.... macam ni lah bagus tak yah nk memekik telolong .... good!!!!!good.... lain kali kita boleh g saloon sama2 kan.....

Cik Hana marah kat amoi tu sebab rambut tu jatuh atas buku dia kan "ish kotor...." ...... huhuhuhuhu....

Cerita ke-4
Dah Abis dah......sbb nk tido mata dah ngantuk esok keja...( eleh kecoh mcm dia sorang lah keja kan....)...


5 comments:

  1. kak pnaz..kte bce entry ni gelak sampai kuar air mate...hehehe:) comelnye hana!..rindu sgt2 kt kak pnaz...huhu~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha........ Rindu gak... Jom la jumpa2...nak bg hana kawan2 dgn anak farah...

      Delete
    2. hehe..bleh je...kt mne?..kak pnaz kje ke?..tp segan la..anak kte lasak..mulut becok!..kang busan plak kak hana nk layan..;)tp nk jmpe gak...:(

      Delete
    3. Ingat cik hana tu sopan ke???? X de makna nye.... Same je nama pon budak... Call akak nnti bila free.... X sabar nih...

      Delete
    4. ok...no akak masih yg same ke?..yg 013 tu ek?..ke da tuka no?? kte free je slalu..sabtu ahad la slalunye...hihi;)

      Delete

Designed by UMIESUEstudio 2014 : FINAZAMRI