Wednesday, March 28, 2012

aKu TaK ReLA n DiA tErJeBaK...

Assalamualaikum...

Lokasi: Care4 Tun Hussien Onn

Aku tau kau tak rela tapi kau terpaksa... Aku tau kau terpaksa lalu kau terjebak Aku sangat kesian, tp aku tak mampoooo nk ganti tempat kau Nyah......




Pic tak de kena mengena...

Kisahnya, g makan kt care4 lpas mkn on de way g parking tgk Ada lak kat blakang tu budak main motor nih... Ke keta... ???



cik hana pon teruja nk naik. Tp dalam ati aku dah tau cik hana x kan larat nk pusing handle moto tu dia tu kan lemah lembut + lembik skit orangnya mana nk ganas2 nih Tp nk main gak, ngade tau... Duit dah bayo nih 8 hengget tak kan nak blah je kan.... Lalu bangla yg jaga tu bg idea yg sangat bernas lagi bijak utk selesai kn masalah.... Dan telah mencetuskan ketidak puasan hati en abah, asal lak kau x puas ati nyampah jer... X sporting langsung... Muahahahaha.... kenapa dia x puas ati ???????



Kenapa?




Kenapa??




Kenapa???




Kenapa????

































































































Muka tak tahan kan, mmg dia malu sbb kat tepi2 tu ramai parents tggu anak2 diaorg....... Lek le bro, malu konon Muahahaha....... Ye lah tak kan nak wa lak naik, mana bole ..... wa kan sopan santun matun lagi orang nye.. canot be... Canot be...




Mula2 malu lpas tu dah bole senyum... Agak nya dah kuang skit malu....kot....




Cik hana bkan main hepi......



Tadi malu, skarang x lagi bukan main lagi siap racing2 lagi..... Wei kat situ smua bdak kot....ish...ish... Contoh x baik....



Cik hana sesangat hepi, siap cite dalam keta... "Ummi best, nak main lagi.....lagi..." Ada sedikit kejakunan di situ yer... Kesian anak aku...




**Nota kaki: Tq B, sbb selamat kan syg dari kena naik menatang tu... Muahahaha.... U mmg Terbaek....

Thursday, March 22, 2012

dIa SuDAh bErPunYa....

Assalamualaikum....

Lokasi: Hari besar Min (Ulu Tiram, Johor.)
punya lah lama baru nak buat post......




Haruslah ada sesi fotogedix dulu kan... Yeah kompom smua gadis cantik di atas sudah berpunya (masuk bakul lps tu angkatsendiri2.....) sesangat sesuai dengan tajuk di atas. Tp masa ni x cukup geng ar... Pn Ena koi n Pn Zura tb tidak dpt hadir... X per both of u kita jumpa masa big day Dip gedix blan 10 nanti... Layan jer lah pic yang ado, malas nk bnyak cakap....


Pengantin tersimpuh ayu menunggu masa untuk di nikah kan...

" Saya terima nikah nya Aminah Akhsan ......bla...bla.... Sah!!!!!... Sah....
dan dia sudah berpunya ....


Masa ni sesi pelok cium n bg kata2 taniah n semangat utk min malam nanti... Sungguh x sopan mereka semua.... Ish...ish... terutamanya Pn Suhana di bawah..... b'bagai2 tips dia bagi.....





Pn Ai seperti biasa, dia lah yang paling sopan berbanding dgn yang lelain.... teruskan kesopanan mu yer Ai jgn jadi mcm Su and Dip... muahahahaha....



Pompuan tudung pink tu memang hover peluk mcm x nk lepas.....sedey kata nye....tgk muke dia macam muka nk mintak penampar kan...kan...kan !!!!, wa dah x sabar nk tgk lu lak naik pelamin....


Aku mesti lah sopan kan....( up diri sendiri....kan..kan... Co cuwet....)


 sesi fotogedix lagi dan lagi......









Lpas akad nikah, pengantin lari laju-laju balik umah tukar baju lak...utuk acara seterusnye.... Orang Johor memang sanding agak lambat kot....2.30pm baru pengantin muncul.... Masa tu Cik Hana dh pon tertido.... Asyik ajak nk balik jerk, nasib baik bole di tenangkan lagi...



Ni pic sementara tggu pegantin muncul ek.... (Org johor kan suka ckap ek... Jadi mari kita meng-ek bnyk2....)



Wah Su n Ai sempat melakukan sesi jenab tau.... Lama gile kita semua x jenab secara berjemaah ek.....




En abah, En Cd n  En sham...
Aku tnya cd apahal dia buat muka mcm tu... Dia jawab baru lah nampak skit muka jaguh kampung .... Cittttporah jaguh kampung Sangat lah ek !!!!!....

Akhir nya pengantin pon Sampai ek...












Korang ingat lagu stacy af dgn adam, kat bawah ni aku siap bagi lirik lagi:

"Biarkan orang berkata kita pasangan tak kena
Biarkan mata-mata menjeling penuh curiga
Mereka tidak tahu hubungan engkau dan aku
Meletup bila bersatu

Walaupun ku ke kiri ku ke kanan
Kita maju ke hadapan
Siapa benar siapa salah
Yang penting sama mengalah
Adam.. Stacy.. bergabung meletup!"


 sebab apa aku bagi lagu nih, budak 2 orang sebiji macam lirik nih kalau bab menganjing orang memang kepakaran diaorg lah kalu diaorg begabung lagi meletop pergh mcm apa jerk!!! .... blom lagi kalau tengok dia org gaduh lagi ler mcm hampeh, mcm gaduh besar jerk... x sampit 5 minit lps tu dgr lah suare gedik pujuk memujuk jerk..... nyampah... 




Lepas ni turn ke melaka lak.... Mari berfotogedix dgn bkal pengantin yg super duper gedix ni.... Harap sesangat smua geng dpt turun... Mari kita mengimbau smula kenangan belajo dolu2...





Pic Yang last ni khas Untuk kasi semangat kat pengantin.... Muahahaha....

































yaeah gaya cakar harimau....hari2 mau !!!! 
Burok gilekan ?????..... Ada aku kisah!!!! Cik Hana terkejut kot tgok muka ummi dia macam ni, dah macam harimau jadian. .. X aci tau Dip n Aii kontrol ayu... Dip tu nk gmbo cun jerk...myampah..... Mencik jer....


*** nota kaki:
1)  Selamat pengantin baru utk Min n Asoi... Semoga kekal hingga ke sorga...Amin....

Tuesday, March 13, 2012

KiTa kENa bERpiSah.... kERaNa....

Salam..... 1 Malaysia....

Yer tajuk di atas sgt menyentap kalbu Dan Itu yg sedang kurasa kan sekarang....

Lokasi: IKEA dan rumah comel ku...
Masa: 3 hari 3 malam (Banyak masa yg di ambil utk selesai kan masalah ni....)
Peserta: Cik Hana, Pn Ummi n En Abah.


Hari ke-satu

Untuk selesai kan masalah ni kami btemu 6 biji mata agar x der pihak yg terluka di kemudian hari... N tiada isu berbangkit... Masa pbincangan ini berlangsung cik hana pada mula nya agak x bsetuju. Dgn mggunakan segala kepakaran yg ada sbgai peserta pidato masa skolah rendah dulu aku menerangkan kebaikan perkara ini...cik hana akhir nya akur dgn kehebatan aku... Dan smua yg aku bentangkn Sangat lah tepat n betul...


Terselah muka x puas ati dia kan...???? Muakekekeke

Hari ke-dua

Agak sukar nk buat keputusan sbb ada pihak berhaluan kiri yg x puas ati sepenuh nya...Setelah keputusan diambil oleh kami ber-tiga.. bermula lah perjalanan cik hana mencari apa yg perlu utk dia di kemudian hari... Mari kita uji kepakaran dia, sama segala ilmu yg aku ajar dia guna ke tak....


Yeah tu dia, gaya kena lebey ... Terbaek lah der...




Redha dgn sgala apa yg berlaku... Beg tu x berat tau, kang ada lak yg kata aku dera anak... Huhuhuhu..!!!




Yang ni luar dari ajaran n matlamat kita yer cik hana sila kembali ke pangkal jalan...

Mesti korang pikir apalah aku mgarut ni...sebenarnya aku nk pisah kan tmpat tido cik hana...selama ni dia tido dgn kitaorg lagi, dh besor panjang pon dah la tido lasak, jap2 kaki ats muka en abah...jap2 kaki atas perot aku senak perot wa tau, cccceeewwwwahhhh bnyk cantik ... Korang pikir lah dah lah kitaorg tido melentang mana x lenggung kaki aku terjulur jer aku ni kan panjang mcm stok model gitu... Tp model gemox la...
Pic kat atas tu aku bg cik hana pilih brg apa yg dia nk deco kt bilik dia... Katil dan sbagai nyer guna yg sedia ader jer... Ummi ko ni memang suka jimat cermat ni...muhahaha...

Hari ke- tiga
Aku n en abah deco jer lah apa yg we allzzz mampoooo x der lah nk deco mcm dlam casa impian tu kan... (Mak x mampoooo .nyah!!!!)
Ni aku letak gambo bilik: sebelom n selepas....








Dan hasil nyer x de lah berubah sesangat hnya cat baru n tambah skit2 jer... Tp aku tetap bangga sebab aku n en abah yg buat sendiri...














Sekarang aku dgn senang ati boleh tido...x der dah nk lengguh2 kaki n senak2 perot kena sepak ngan cik hana... Aku sesangat lah seronok Dan beronok2....


Bye...

** Nota kaki: yang paling best bajet x lebey dari Rm150.... Muakekekeke... Terbaek!!!!...

Thursday, March 8, 2012

MaIn LaH AnAk kU...MaIN SAmPaI....

Assalamualaikum....


Entry kali ni mari kita less word (x de makna nye less.....) but more pic...... LAyAn yer!!!!!!!.....

Lokasi: Masjid Ulu Tiram. (Nama btol dh x hengat)
Masa: Majlis Akad nikah Aunty Min




Cik hana: Yeah.... Saya Cik Nurhana Intisyar.... Saya mmg suke fotogedix.. Tp ummi saya lagi suka super duper berfotogedix, Sampai kadang2 myampah saya tengok...
Pn ummi: ada ummi Ko kisah....








Cik hana: saya terpegun tgk dalam masjid tu luas...Wah bole main lari2 nih... Tp mula2 saya nyanyi2 jer, mula2 perlahan lama2 jadi kuat Dan lagi kuat... Ha masa ni ummi saya dah jeling2 saya dan letak jari kat mulut dia.... Saya pon diam jap...





Cik hana: sekarang ummi saya tgh bz mejenab dgn kawan2 dia... Jadi saya cuba berdiri lak sambil buat muka x bersalah....






Cik hana: ready....set....gooooo...... Yeah mari kita lumba lari dalam masjid.... Pusing2 dpan tok kadi....






Masa saya tgh lari2, saya telah ditangkap oleh En Abah Dan dibawa keluar lalu Di beri tazkirah panjang lebar.....


Pn ummi: biar ummi Ko lak sambung story Ye.....
Setelah hebat Sangat budak tu main kan ... Lpas tu budak tu pon keletihan dan tertido.... Yg menyebabkan pn ummi bengang... Urusan nk berfotogedix dgn pengantin terbantut lah.... Ish..... X suke....










Nota kaki: cerita pasal Min kawen Akan di Hapdet nanti yer.... Pic I n pegantin sesangat less bcoz of this girl.....

Monday, March 5, 2012

pESaNAN uNtUk kEkAsIh...

Salam.....
Hanya entry ringkas utk adik2 ku.... Klu degil2 tak dgr ckp mak n abah, angah suruh mak buat mcm nih.... Wakakaka. Awak terkecuali ye Erin....

*** nota kaki: Lu pikir la sendiri... Ikhlas dr kakak mu yg Baik ...
Designed by UMIESUEstudio 2014 : FINAZAMRI