Thursday, September 13, 2012

Masterchef in the houszeeeee....

Assalamuaikum....

Of cozzzz nk cite pasal masak memasak.... Rase nyer dalam blog ni tak penah pon ade entry pasal resepi ker, non ade kan...kan...kan... Sebab I memang pandai sangat masak smpai tak payah la nak masak muhuhuhuhuhu. Paham2 sendiri lah ayat I tu ek.

Siyes memang ade masterchef kat umah ni... Pandai masak, pandai campur rempah, sempurna rase dan mperkenalkan chef Intisyar....


Sekejap jer masa Cik Hana dah besar, dah mula tolong ummi masak, kemas umah dan dia sendiri kemas dia sediri sepah".... Asal dia nak tlong pon dah ckup baik kan.... Jgn skrg jer nk tlong nnti besar dh malassss... Sejuk je perut tengok bile anak rajin kan...( wah puji anak sendiri, korang ade..... ) Kekadang tu rimas gak tau klu asyik nk tolong aku jalan sana dia pon ikut gak, aku pegang vacuum dia pon nak gak lagi lambat siap oooo... Tak bagi kang nangis lak lpas tu cakap " ummi tak sayang hana kan..... " alololololo..... Sesuke ati jer tau cakap macam tu... Tempang kang baru tau...

Resepi: Ayam goreng tepung jer.
Chef: Cik Nurhana Intisyar
Kitchen helper: Ummi ( wah dah trun pangkat aku tau... Takpe2 kita bg muke le)


Tengah gigih okey ratakn tepung kat ayam.... Sambil tu nyanyi bagai kan.... " hana, ummi tak nak menantu tue, stop nyanyi kat dapur! !!!!".



Klu aku sengsorang cpat jer siap ni lambat benor... Ingat ada cheffff lg cpt...uhhh..

Lpas siap makan, en suami ckap "lain rase ayam goreng tepung hari ni" aku tnya ngape x sedap ker, dia jawab sedap.... Mesti lah sedap ada chef baru, lain lah resipi nyer.... Ada campur bahan lain..... Campur apa????







Apa?????


















Campur apa??????























Macam2? ???????

















Apa?????????















Tak sanggup nak bg tau......... o_O





































Perghhhhhhhhh........ siap pegang2 idung lagi kan.... Ke korek??????...Memang lah sedap sesangat..... Muhuhuhuhuhu





P/s: en suami ni ler yang buat sedap..... Sesapa nak rase meh la datang umah I... Jemput lah reramai...... Muhuhuhuhuhuhu

Babai....

posted from Bloggeroid

Designed by UMIESUEstudio 2014 : FINAZAMRI