Friday, January 11, 2013

KaLi PeRTaMA uNtUk KaMI......

Assalamualaikum..

Uih.....lama tak hapdet, mood ke laut.... Kebizian tak mengizinkan aku menghapdet blog... Usah salahkan kebizian jika diri sendiri yang malas dengan erti kata lain kebizian tak pernah mencari kemalasan hanya kemalasan yang suka cari kebizian.... (paham ke idok, buat2 paham jerk lah.....

Iollllzzzz baru masuk keja setelah bercuti selama 2 minggu, walaweiiiii lame kan tp rase mcm dua hari je sebab kebizian asyik mengejarku kemana sahaja....

Sila kembali ke pangkal jalan, merujuk kepada perkara di atas tujuan saya menulis ini adalah untuk bercerita pengalaman baru yang dah jadi kenangan dan tak kan dapat diulang lagi..... Muhuhuhuhu.... dpat lagi ulang tapi bukan untuk umur dia lima tahun dah lah.... nnti daftar sekolah 6 tahun lk lpas tu darjah satu lak....r /> Yes my princesss dah msuk sekolah sgt lah cepat masa berlalu.... Uh masa cepat benar engkauuuuu belari meninggalkan aku.... Kenapa cara penulisan ku begini, aku hnya mengikut apa saja kata otak aku lalu jari kaki terus shaja menaip..... Ya terpesong lagi dari landasan asal.....
Walaupun dia baru masuk tadika jerk tp ini adalah satu permulaan dan sesuatu yang penting untuk dia... Dan pengalaman yg baru utk saya dan en suami, baru anak masuk tadika kot kitaorang punya bizi kelam kabut kalah anak masuk darjah satu wokey.....


Dah lah layan jer lah gambar kat bawah nih......




Hari pertama dia masuk sekolah..... Macam ragam budak2 boleh tengok, ada yg melalak, ada yg nanges skit2 je, ada yg buat bergayut kat kaki ibu, ada hepi, ada yg hyper semua ada lah.... Tapi lain untuk Cik hana dia yang terpaksa tenang kan ummi dia.... Muhuhuhuhu ummi dia yg nanges kot, soiko kan ummi dia tu.... aku yg tak yakin nak lepas kan dia, dia okey je.... Siap cakap "Hana pegi school je" .. Apakah ini......!!!!!


Kan dah cakap dia ok jerk..... Siap bole jadi wakil rakyat salam dengan kengkawan....mari lah kita tengok dari luar saja supaya tak m'ganggu cikgu ye.... Tak lame pon kitaorang tunggu dalam setengah jam macam tu je...
Dan saya diberi arahan oleh en suami
En suami: jommmm balik, dia okey tu
Isteri yg baik: ala tunggu lah jap lagi, sian dia dah lah first day nih
En suami: tak payah nak layan perasaan sangat lah.....
Lepas tu en suami tunjuk isyarat "good" kat cik hana n cik hana pun angkat "good" gak, kitaorang pun berambus.....


tepat kul 11.45am kitaorg dah sampai kat bawah, berdebar gak lah nak tunggu dia keluar mana lah tau kot nanges lak kan..... Keluar2 jer muka ok senyum tapi mulut sibuk dok cite mcm2 apa yg dia buat, hepi je muka dia Alhamdulillah, Allah mempermudahkan segala urusan kami....

Tapi paling tak tahan nak gelak nyer dia keluar siap pakai kasut tebalik tanya dia kenapa cik hana pakai kasut tebalik, boleh dia cakap lah Hana rasa dah betul tadi..... :-). Tak pe first day mungkin dia baru nak sesuaikan diri, sebab semua kena cepatkan yelah biasenya dia kan lemah gemalai buat keje....


Takpe lah Cik hana janji kamoooo nak g sekolah dah cukup buat ummi dan abah senang ati...... Luv u so much tanje....balik dari sekolah tu bukan main dia penat tido sampai ke petang....muhuhuhuhu tu je sekian tatatititutu m Bloggeroid
.........
Designed by UMIESUEstudio 2014 : FINAZAMRI