Thursday, November 20, 2014

cIK hANa BiRtHDay ParT 1

Assalamualaikum...

Akhir nya ku muncul jua setelah sekian lama membizikan diri ini.... 8/11/2014 hari tu aku ada buat birthday party Cik Hana, sebenarnya birthday dia sebetul nya 10/11 disebabkan 15/11 tu ramai orang kuat yang banyak hal jadi aku awal kan seminggu.

Alhamdulillah semua nya berjalan dengan lancar. dah lah sekarang musim hujan kan risau sungguh hati, mana lah tahu ribut pulak ke petang tu, pagi tu memang hujan lebat nak sampi pukul 3 tu hujan renyai je. Allah dengar keluh kesah hati ku ini.... Gambar semua dah dpt cuma nak resaiz je blom...x sempat lagi bnyk hal lain yang perlu diselesai kan dulu.... Banyak hal gak sebenarnya yang jadi before majlis, tapi Alhamdulillah lagi sekali Allah tlong....biasa lah tu klu nk buat majlis mesti ada skit2 kecoh kan... Sapa yg kecoh???!!! Opkossss lah aku.....

Ari ni aku cite pasal candy buffet je dulu ye..... macam mana tau candy buffet ni ???? diperkenalkan oleh kawan ku Lieya, so selaku seorang yang pemalas nak cari lain apa yang depan mata tu lah ku rembat.... Pic ni pon ambik dari FB diaorang..... ha nampak tak kerajinan mak jemah tak boleh di sangkal lagi!!! Nah korang layan je lah gambo nih...biar lah gambo berbicara.... Hahahaha nmpak sangat pemalas...


Opkos opening kena letak gambo tuan tanah dulu weiiii... Sayang u ketat2 anak!!!
Ini lah intan payung intan belian emas 916 emas putih perak gangsa smua dia lah.....









Ok korang bye... Kata gambo berbicara tuan blog x yah cite lebih lah kan... Hahahahaha

Tuesday, October 28, 2014

sMaLL OfFiCE uMmI...

Assalamualaikum....

Hari sabtu baru ni tetiba terajin... Korek2 dalam stor jumpa wallpaper lebih buat dapur ari tu.... Kpla otak ni laju je cari idea nak buat apa dgn wallpaper nih, mak jemah nih bukan boleh tgk benda2 membazir nih...so mari lah kita buat diy skit2 smbil mgemas "SOHO" ummi ...


 Papan ni dari almari yang nak di buang, senang je balut dgn wall paper jadi lah cantik semula.... Yang mana kita boleh jimat mari kita jimat ye adik2, sekali lagi di tegaskan "jangan membazir".... Huhuhuhu tp klu korang bnyak duit beli aje lah baru, ni aku nak share pada kenkawan yang suka guna je apa yang ada dan tak payah keluar duit banyak...


Lepas tu mintak tolong suami tercinta tlong beli kan "L" apa entah nama benda alah ni, (klu nak mintak tlong suami ni ayat kena manis beb, puji2 skit, bagi belaian manja skit kompom cpat je dia tlong)...... Satu menda L tu 3 hengget je...  tapi menda alah ni x de warna putih, aku mmg pecinta putih jadi harus lah kena spray kaler putih...


Almari ni mmg ada kat bilik nih mmg utk isi barang2 jahit. Tampal jugak wallpaper dlm dia. Almari tu belah bawah dia isi cermin so klu x kemas mmg nampak serabut lah sangat, so mari lah kita tampal juga wallpaper kat cermin tu supaya boleh menutup kesemakan itu...hahahahahahaha nampak tak kat situ tahap kerajinan ku takat mana???!!!! Jangan di ikut ye perangai malas hakak ni ye....



Ha ni lah hasil rak yang dah siap tu.... Cantik kan (sendiri buat sendiri puji, boleh???!!!) tak yah keluar duit bnyak2 pon... Aku susun benang kat atas nih... Tebuk lubang kat dinding tu mintak tlong adik.... Kan... Smua buat sendiri ni mmg jimat... Tinggal rajin dengan tak je... Pilihan di tangan anda.... 


Sebenarnya bilik nih dulu aku buat bilik mainan cik hana tu yang ada stiker katun2, cik hana dah besor so mainan dia smua kumpul dlm bilik dia je... Stiker tu Syang nak cabut biar je lah kat situ... 




Ni susun atur SOHO aku, x de bajet nk guna perabot mahal2... Memadai lah sedap mata memandang.... Abaikan langsir x pasang lagi.... Ok tu je...

By korang.






Tuesday, September 30, 2014

CiK HaNa RoOm....

Assalamualaikum....

Hai korang....

Lama x muncul dan akhirnya ku muncul jua... Jengguk blog ari2  buat entry lpas tu save kat draf je.... Apakah penyakitnye itu!!!

 Dalam blog ni jangan korang cari la resepi  Ek mmg x kan jumpa punya, klu pasal deco, pasal cik hana, pegi jalan2 ada.... Masak memasak non ado!!! Tp aku pandai masak tau!!! Hahahahaha ayat back up diri sendiri!!! InsyaAllah tahun dpn aku akan up kan pasal masak lak!!! Wah ko pnaz mcm bagi janji palsu je!!!

So hari ni kita cite pasal bilik cik hana lah.... Ada org selalu tnya hana tido bilik dia ke? Jawapan nya on n off,  Hana boleh je tido sendiri kat bilik dia tapi bila abah dia pegi outstation biasanya dia akan tido dgn aku, katenya kesian ummi tido sorang nanti ummi takut....  Bila masa ummi takut entah!!! Hahahahaha x pe lah kasi chan dia tido bwah ketiak ummi... Nnti dh besor dia x nak dah kot... Eh...ke dh besor pon tido bwah ketiak ummi lagi!!!

Bilik hana biasa2 je x de lah hebat mana pon, konsep bilik dia adalah "konsep barang terpakai"...... Harap korang x boring lah ek baca blog nih, asyik cite pasal rumah je....


Katil dia ni sebenarnya day bed yang guna masa kat ruang tamu ari tu, skrg dh ada sofa jangan mbazir kita pakai je apa yg ada, jimat duit mak ko nak.... Kan aku dah kata konsep bilik dia "barang terpakai" jadi kita guna je apa yg ada.

Deco lah skit kat tiang katil dia tak nak bagi nmpak kosong sangat kan.... Ha bunga tu pon dah berkurun beli kalau x silap umur hana 7 bulan!!!!! Ha korang ada???!!! Hahahahahaha.... Pada aku lah kan nak deco nih tak yah keluar duit banyak pon boleh.... Yg penting cantik kat mata aku, aku on je.... Klu boring kita simpan jap, lpas tu agak dah lama x guna barang tu kita keluar balik..... Tu dia punya tips kadar penjimatan yg berganda ... Hahahahaha....


Untuk almari hana pulak aku guna algot siri, sapa yg selalu g ikea tau sangat lah menda alah nih. Separuh org x suka almari terbuka nih sebab habuk n mudah nampak semak. Dik non kalau ko x kemas harus lah nampak semak. Akak ko nih pun bukan nye rajin sangat tp hagak2 la ye jangan malas sangat ..... 


Tv tu buka masa hana nak tgk cd je, kalau ikut kan dia tgok cd barbie je memanjang tak de cd lain lpas tu verangan jd barbie hahahahhaha alah kita2 dulu2 pon sama gak macam tu kan tp aku limit kan gak atau pon aku bukak cd belajor tgk skali dgn dia..... Kalau tak jangan harap lah dia nak tgok....


Meh aku bagai tau kenapa aku suka algot nih, sbab rak dia tu boleh ubah2 rasa macam dah boring kita tukar dari atas ke bawah,  bawah ke atas... Lagi pon senang aku nak cari baju kot... Terutamanya untuk en suami asyik x jumpa je cari baju anak!!!!


Ni masa susunan tak de tv, sekarang dah ada tv kan macam kat atas tu.... Entah lah pada aku, aku suka je...tak tau lah korang, selera masing2..... Ala korang ada lagi satu bahagian dlm bilik hana ni aku x ambik gambo, meja tulis lupa lah korang, meja tu pon meja terpakai gak meja tempat letak mesin jahit aku dulu.... Hahahaha kesian hana semua barang terpakai kat bilik dia....

Punya lah aku suka algot kat laundry area pon aku isi algot gak, yang tu nanti entry lain lak ye....

Ok sekian itu je nak cite.... Tq korang sudi baca blog yg jarang hapdet nih...

Tatatititutu....



Monday, August 25, 2014

nAk NiH....

Assalamualaikum...

Raye dah nak abis... Bukan main happy tau x yah masak, memanjang open house best btol... Punya lah best smpai berat badan pun bertambah berkilo2.... Hebat... Nak jalan pon peha dah berlaga... Good job pnaz!!!! Korang lah ni rajin sangat open house.... Hahaha.....

Iolllssss pon ada gak buat makan2 tp bukan open house tp close house x ajak ramai pon umah I kan kecik je, lagi pun ajak yang kompom nak dtg je... Kuang ajo tak!!!  Terima kasih ye pada yang sudi hadir... Pada yang lain nak datang umah rojer je tak kisah lah x raya pon.... Depavali pon ok je... Gambo langsung x sempat nak ambik, bz weh.... Buat makan tu dari tghari sampai malam x bg had masa pon sbb dah tau kan bnyk gak open house lain kesian kengkawan nak rushing2... Org pertama datang is my kazen kak ar, hahaha masa tu tgh masak lagi dgn x mandi pakai baju kelawar sambut tetamu... Alah kazen je apa ada hal!!!  nak jadi kan cite nak bukak pintu cari kunci umah x jumpa rupa nya en suami bwk g kedai lg satu kunci dlam keta... Baguih2 ni macam x ikhlas je nak ajak org dtg umah..... Hahahhahaha... Tetamu last skali mat kodi kawan tnb... Kul 10 lebih kot ke kul 11 macam tu lah...tp best buat makan2 nih... Bole jumpe sedara mara, kenkawan smua....

Korang sebenarnya bukan nak cite pasal jamuan close house umah I tu... Nak cite pasal nih! '!!!! GOPRO!!!!!



Masa close house tu my kazen dtg bwak nih.... Best weh senang weh nak ambik gambo... Jakun jap tgk.... Apa barang pakai "MONOPOD" kuang ajo ko kan pnaz,  ko monopod pon tak de lagi nak keji orang hahahahaha....


Ha dia nih la!!!!.... Dia nih la yg buat kan ku jakun... X suka tau... Klu dah jakun tu mestilah kena belikan baru lah hilang jakun!!! Kena pecah tabung cap ayam lah macam nih.... muka dalam gambo tu pon dah cukup mnunjukan betapa ku teruja... Muka tekun belajo macam mana nak guna.... Eh lupa kazen I tu bujang lagi Uolllssss!!!  Cikgu, pkai keta H... Hahahahaha nih nak promote kazen skali ke apa??? 


Best kan.... Nmpak smua tempat.... Tp tempat yg bersepah pon terus nampak kan.... Ahhh x pedulik nak jugak beli gopro hahahah..... Kazen nih adik beradik,  tq Uolllssss sanggup dtg dr raub..... Yang duduk tu kawan, hai emon n liza!!!.... Sepatut nya sabtu baru nih g umah emon liza lak tp x kesampaian liza kena kije sbb ada lagi jenazah mh17 yg sampai pada ahad pagi... Tak pe next time kita lepak2ing ye Uolllsss...



P/s: sebenornya entry ni bg hint kat laki suruh beli hahahaha... Keji... Keji.... Ish..ish

"kepada suami tersayang sudilah kiranya kekanda mhadiahkan adinda menda alah ini,  agar menda alah ini dapat menyenangkan kita di masa hadapan. Dinda berjanji akan menggunakan nya sebaik2 nye.... Menda alah ini juga utk kegunaan kita bersama.... Adinda tahu kekanda mmg seorang yang baik hati, jujur, amanah,  fatonah, pemurah dan adinda yakin dan x syak lagi Kekanda akan belikan nya untuk. Adinda "

Iklas dari adinda mu....



Tamat...





Monday, August 4, 2014

Tempat Melantak.... ;-p

Salam....

Selamat hari raye uolllsss.... Org nak abis raye baru nak wish ek!! Eh raye sebulan apa... Tak pe lah kan... Mintak maaf  jika ada buat Salah n silap.... Maaf zahir dan batin

Uihhhhh lama Btol X mhapdet blog... Meh kita kembali ke alam realiti... Best nya kalau Dapat Coti lama lagi... Jumaat lepas iollls dah kije tau... Opis lengang je... X pe lah dah tanggungjawab kan... Redha... Hahahahaha sesuatu sangat ayat tu, mcm X ikhlas je...

Ari ni macam ada mood nak share pasal umah kecik I tu... Nak cite pasal dinning area lak... Umah town house mmg space very2 limited, kena pepandai lah tuan rumah nak susun atur dalam umah Klu Salah susun bole terlanggar perabot... So Bersyukur lah korang yg ada umah teres yg besor2 tu... Tp Iolllss pon bsyukur sngt ada umah Comey nih, ada tempat berteduh... Alhamdulillah. Tq Ya Allah atas Rezki Mu..

Di sebabkan rumah ni bersambung terus dgn ruang makan jadi  space kena bahagi 2 separuh ruang tamu separuh ruang makan...  Slpas di bahagi secara Adil dan saksama, ruang makan tersebut terletak bawah tangga. Harus lah kena beli meja kecik je kan 4 Org duduk.. X kan lak nk beli meja lapan Org lak, kang terpaksa kitaorg sekeluarga Tido atas meja makan je...


Ha.. Comey kan ruang makan kitaorang... 
Cukup lah untuk kitaorg sekeluarga.... Meja tu beli kat ikea, kurusi tu kerusi lama (jimat kan), jam pon ikea, gambo tu kat kaison Murah gak...


Kenapa Iolllss selalu g ikea Sbb perabot dia bnyak yg Sesuai utk umah kecik2 nih... Beli meja makan nih Sbb kecik, bila ramai Org datang meja ni bole bukak2 kasi panjang bole lah duduk sampai 6@7 Org... Nampak tak kerusi spare yg sandar kat dinding tu Klu Org Dtg bukak je...... 


Eh bidai tu pon beli kat ikea... Bidai tu bguna sangat nk menutupi ruang2 yg semak!!! Ni je nak kongsi....
Semoga dpat memberi ilham kepada Kawan2 yg mpunyai rumah yg Comey macam kitaorg....
X de niat utk menunjuk ke apa ye...sharing is caring ye ullloooosss.... Kang ada lak mulot jahat kata, meja Mkn Murah pon nk buat entry... Hahahahaha...

Setengah Org ada minat masing2, minat travel, minat kumpul beg, minat gajet.... Tuan blog minat deco2 nih minat mak2 Org je....


Ok korang, bye....


Monday, June 23, 2014

BiLiK ku...

Salam...

Morning uolllssss...

Wah ceria tuan blog!!!!... Pasai pa ceria sangat!!! Dpat bonus, bnyak sangat ke Ambank bg bonus tu??!!! Cukup lah buat belanja nk raye... Alhamdulilah..



Hari ni rasa mcm rajin lak nak share pasal bilik tido... Sebenarnya bila haplod pic ni semua orang ingat ni bilik... Mungkin sbb ada day bed tu kan... Tak lah korang!!! Ni ruang tamu ye...kihkihkihkih... Mungkin gak sebab ruang nih nmpak kecik kan... Umah aku mmg comel je... Pasal ruang tamu nih nanti kita buat entry lain ke Kesayangan semua...

Hari ni nak share pasal bilik ye... Bilik aku simple je x banyak decoration pon ni atas permintaan en suami..."Hai tanje!!! tgh keja ke tu??? Keja molek2 ye".... Sempat gitu....

Kat bilik ni pun perabot tetap aku pilih warna putih...  x tau lah korang sawan kaler putih agak nye aku nih... Dlam bilik ni aku ada campor dengan kaler hijau skit nk bagi nmpak nyaman gituh...


Macam baju yang kena lipat semua sumbat dalam drawer tu senang nk urus gitu kaedah nye...


Ha... Ni je deco atas drawer tu.... Bole la dari x de kan....


Ha...ni dari sudut tepi katil ye... Satu pokok... Satu frame n satu lampu...dah duduk situ diam2... Kihkihkihkih...


Klau korang perasan lah kan lampu tu aku x bukak pon salut plastik dia tu... Rasa nye dah setahun dah aku beli lampu tu...ha nampak tak punya lah malas kan... Bukan apa klu ada plastik ni senang nak buang debu... Aku suka gak beli frame tp x suka isi gambo... Pelik kan...


Mcm nk isi kufi kat atas katil tu kan... . Ni masih tgh mencari2 yg mana hrga ok... La korang baru ku perasan x de pic penuh bilik.... Nnti klu ada hahkak letak ye klu dah jumpe kufi yg sesuai pon hahkak bg tau ye... Klu terajin ek!!! Kihkihkihkih


Ok korang
Bye...







Tuesday, June 10, 2014

PeRcUtIan Yg X diRaNcAng iNi BeSt...

Salam...

Hari ni nak cite pasal percutian yg tetiba ... Ha gitu tajuk dia...walaupon pada korang biasa2 je tp pada aku sangat best...hahahahaha ini namanya syok sendiri.... Letih lah korang baca panjang cite nih, aku x reti nk buat ringkasan... Huhuhuhuhu

Anak arwah along biasanya coti sekolah akan duduk sini seminggu so macam xtiviti la yg kitaorg buat kan....tp x pergi jauh2 pon sbb iolssss x bole coti lama...

Diaorg datang kt umah 28/5 dah tp iolssss kije lagi so x leh g mana2... Rutin nye tiap2 pagi hntar diorg pergi umah pengasuh hana... Tp kakak auni cakap bole tak dia duduk rumah je x yah hntr umah pengasuh... Idok le aku benarkan oiiii, x yakin aku diaorg tinggal kat Umah!!!

Aku ambik cuti 2 hari 5 & 6... So rancangnya nk g picnic kat PD tu je tempat pling dekat yg ada pantai kan... Kamis tu bangun pagi2 kononnya nak siapkan bekal lah katenya... Lpas bagun kejut en somi subuh....ha.... Lpas tu perlahan aku sinsing lengan baju tepuk bantal sambung tido!!!! Bagus... Bagus... Finaz... Ko memang begitu.... Siap dlm tido tu mimpi buat sandwich, nasik lemak smua dah masak dah sampai PD pon hahahaha... Perghhh best btol kan Coti kerja nih!!! Dapat tido dgn tenang sambil keluar air lior basi tenang je... Nak coti lagi!!!!

Agak tengahari gak lah baru bangun lepas tu buat2 muka terkejut lak kan...eh bila aku tido balik nih... Blah la.... Ha yg ni baru btol sinsing lengan siapkan bekal... Buat sandwich, goreng hotdogs, nugget dan yg senang2 je lah!!! Hahahaha yg susah kita beli je... jadi lah tu kan... Pkul 2 PETANG baru gerak dr rumah... Katenya pagi nk g... Budak 3 org tu dh muncung mulot memasing kata lambat...biasa sangat tu!!!  ikat bibir tu kang baru tau...

Dlm keta pon satu hal gak bebudak ni asyik gaduh je ishhhhh... Baru aku tau kan mcm mana ada anak ramai!!! Jap2 menjulur je tangan aku mcubit ke belakang kan...diam jap lps tu mula balik!!! Lantak korang lah...
Korang x caya nih sorang dh mrajuk!!! Biasanye si kecik tu lah yg emo lebih!!!



Ha kan!!!!! 

Sampai je kat sana terus bukak bekal nih.... semangat nih panas2 lengit tu... Itam I tau!!! Makan la diaorg dgn lahap nye, nampak sangat I masak sedap... Walaupon yang ado!!!


Harta peninggalan arwah... Saya rindu kamoooo Along!!!!



Yang ni x yah cakap le asyik berkepit je dgn abah!!! Bagus gak bole ummi btenang skit sambil menikmati suasana indah...

Lpas tu tetiba rasa nk tido kat sini kan!!! dah la x bwak baju, selai sepinggang je...budak2 nih ada lah bwak baju nk mandi... Lpas tu fikir ada x hotel kosong coti sekolah nih... Tp rezki bwak anak2 kan... Ada uolllssss bukan hotel tp kondo TNB hahahaha puas ati 3 bilik...murah plok tu... Selesai satu masalah...
Masalah kedua baju, spender Dan lain2 ??? Huhuhuhu apa ada hal!!! Beli t-shirts 10 hengget tp jalan pakai le buat mandi kolam...spender pepandai le.. Ha.... 
Sesampai je memasing x myempat terus terjun kolam...ummi masih bertahan amik gambo je kt atas sbb ummi x beli baju lagi, ingatkn malas mandi kolam kn tp x tahan le negok diaorg nih...



Yang hana tu dah kenapa menari mak yong lak dlm air....


Bila anak2 hepi op kos ummi n abah pon hepi... Tp aku tgok abah je tlebih hepi... Bagi lah chan.... Macam2 aksi berenang lah abah tunjuk.... Mentang2 lah tahu berenang nyampah!!!


Nih view senja. Indah ciptaan Allah.... Duduk kat balcony sambil romantic2 gesel2 dgn laki Muhuhuhu best!!!!!


Ni view pagi tenang...tenang...tenang..... Ari mendung skit... Sblom hujan turun mari lah kita mandi kolam kali nih ummi mandi gak.... Puas ati aku dpat mandi....
Masa nih la yg memasing nk posing dlam air... Yg jd mangsa nye ummi le yg kena ambik gambo...last gambo ummi satu je ada....!!! Wat de fish!!!


Yang ni lah paling eksen.. siap bole senyum bagai kan dah yg tukang ambik gambo nih dah la x pandai menyelam cis!!! Btol...


 Kenpa gombo I kecik je??? Sebab nya nyelam skit je x abis pon kepala tengelam muhuhuhuhuhu asal ada je kan... Jadi mari kita crop gambo nih bagi nampak pro skit.... Tgk muka auni!!! 


 Hana pon nak jugak.... Dah knpa gambo muka auni dalam air semua mcm ikan buntal!!!


Yang ni alya... Dia nih lembut skit orang nye suka je layan kerenah hana Dan asyik jadi mangsa buli si hana.... Bole tahan sibudak kecik tu...tp dia berani buli kak alya je lah org lain dia takut....


Kan dah kata knpa kah muka dia begini???


Smua gambo dlm air nih memang pkai hpong Xperia je... berbaloi beli...mari kita guna kaw2...




Tu je korang letih tau hapdet pkai hpong nih.... Klu typo tu pepaham je lah!!!! Nnti kita hapdet lagi.....



Korang ... balik PD iolssss terus demam tau.... Hahhaahha tu pon nak ngadu kat korang...



Bye.












Monday, May 19, 2014

SiMpLe DeCo...

Salam....

Dh x aktif tulis blog nih mcm tak tau nak mula ayat macam mana weh... Kalau dulu sap sap soi je nk buat entry pejam mata pon bole siap ( pejam mata tutipu lah kan)...

Sebenarnya banyak gila nk share cite... Pasal deco rumah... Diy2 yang buat untuk deco umah...pasal cik hana... Pasal auni n alya, anak arwah along... Dan macam2 pasal lah..... Tak pe lah kita cuba hapdet plan2 ye...

Best sebenarnya ada blog nih... Blog nih kira2 mcm diary lah....kekadang tu baca entry lama2 bole ketawa sendiri...sendiri tulis sendiri ketawa bole?? Eh suka ati lah....ni nama nye bajet bagus bajet kelako sngt kan diri sendiri tu...

Hari nih nak cite pasal deco rumah... Hahahaha bajet umah cantik benor!! Tak pe lah kita share je la apa yg ada ye... Nih mak2 punya cite ye... X de niat gak untuk menunjuk ye.... Korang nih bukan pasal sgt kang kata I nk menunjuk choiiiii sangat mulut tu.. Hahahahah.. Mendeco Nih salah satu kesukaan saya ye bila x sibuk hal lain lah..


Nih ruang foyer lah lebih kurang...eleh nk foyer2 sangat cakap je lah lorong nk ke ruang tamu!!! Pic nih dah pernah post kat group deco fb dan mendapat feed back dr yang pakar bunga tu besar sangat x sesuai letak kat situ... Baik lah mari kita try and error......


Lps tu try letak dua kuntum bunga je nampak mcm Kosong pula... Mungkin kalau letak orkid lg cantik kot... Ha mula lah tu nak membazir kan!!!! X lah klu kita ada bnyak bunga kita simpan kalau dah boring boleh tukar2 itu lah kaedah nya... Nnti kalau dah jumapa bunga sesuai kita bg tau eh...!!!



Bekas kaca tu dapat masa kawin kawan dip... Jgn membazir letak kan saja kat situ.... Gambar tu zaman cik hana kecik lagi kihkihkihkih kalau adik datang (Erin) menyampah je dia... dia kata bawak2 lah tukar gambo nih x yah nk menipu sangat le sekarang dah gemok!!!... Eh suka ati lah nih umah I... Nasib baik I tak letak gambo masa tadika!!...

Ok tu je nak share... Klu senang nnti kita buat review ruang2 lain lak ye....


Bye...



Monday, April 14, 2014

CeRita di SebaAlik GaMbar...

Assalamualaikum....

Lama nya x hapdet blog...kenapa x hapdet???? Kenapa??? Sebab nya satu je MALAS!!! Mesti dlm hati korang cakap " kalau malas Tutup terus lah kan blog nih"... Eh suka ati lah I nak tulis apa... Dah nama nya blog I kan... :-p

Sayang oiii nk tutup blog nih walaupun bak kata org hidup segan tapi x mahu... X pe I tetap akan berjuang utk blog ini walaupun hapdet setahun sekali...

Sebenarnya nak cite pasal hujung minggu baru nih dapat jemputan birthday party dari lieya. Sebenarnya x pernah jumpe lieya nih kenal melalui alam maya je... Ayat skema alam maya!!! Iolllsss mmg x kira klu ada org jemput makan free harus pergi...
Jadi klu ada sapa2 nk jemput I makan free silakan...

Dah tengok je la pic yang ada 2 @ 3 keping nih.... Ini je yang ada, sebab mak jemah berat bontot nk bangun ambik gambo...


Ramai yg tegur bunga besor atas kepala cik hana.... Ok lah tu bunga bkan nye pasu bunga kan... Kihkihkihkih...


Ni lah lieya... Tq lieya sudi mudi ajak iolllsss walaupun x sempat nk sembang panjang, next time kita jumpa ye... Bnyak kali lieya mintak maap sbb x sempat nk layan I...op kos lah I paham u kan tuan rumah mesti bz kan.... Tak pe...tak pe I paham.... Ngeh..ngeh...ngeh...



Tgk mata cik bunga besar tu kihkihkihkih x lepas dari ummi dia tau, sebab x kenal org kan, relax la cik bunga... Masa ni je lah tgk ummi  lpas dah kenal kawan terus lupa ummi...


Sopan je dia kat situ... Macam ummi dia kan.. !!!! Lentok2 kepala alololo.... Puji anak sendiri... Kihkihkihkih... Lpas makan terus main x henggat..... Lpas tu apa jadi???? Korang rasa???



-



-




-



-



-


-




-





-




-



Ha.... Hambek, sopannye....sopannye lagi.... Masuk keta x smpi 5 minit terbungkang tido letih sangat le tu.... Sopan mcm ummi ok tp tido macam ni bukan ikut ummi ye, harap maklum.... Ha korang x yah nak fikir2 sangat iolllsss tido mcm mana!!!


Ok bye...





Designed by UMIESUEstudio 2014 : FINAZAMRI