Monday, August 25, 2014

nAk NiH....

Assalamualaikum...

Raye dah nak abis... Bukan main happy tau x yah masak, memanjang open house best btol... Punya lah best smpai berat badan pun bertambah berkilo2.... Hebat... Nak jalan pon peha dah berlaga... Good job pnaz!!!! Korang lah ni rajin sangat open house.... Hahaha.....

Iolllssss pon ada gak buat makan2 tp bukan open house tp close house x ajak ramai pon umah I kan kecik je, lagi pun ajak yang kompom nak dtg je... Kuang ajo tak!!!  Terima kasih ye pada yang sudi hadir... Pada yang lain nak datang umah rojer je tak kisah lah x raya pon.... Depavali pon ok je... Gambo langsung x sempat nak ambik, bz weh.... Buat makan tu dari tghari sampai malam x bg had masa pon sbb dah tau kan bnyk gak open house lain kesian kengkawan nak rushing2... Org pertama datang is my kazen kak ar, hahaha masa tu tgh masak lagi dgn x mandi pakai baju kelawar sambut tetamu... Alah kazen je apa ada hal!!!  nak jadi kan cite nak bukak pintu cari kunci umah x jumpa rupa nya en suami bwk g kedai lg satu kunci dlam keta... Baguih2 ni macam x ikhlas je nak ajak org dtg umah..... Hahahhahaha... Tetamu last skali mat kodi kawan tnb... Kul 10 lebih kot ke kul 11 macam tu lah...tp best buat makan2 nih... Bole jumpe sedara mara, kenkawan smua....

Korang sebenarnya bukan nak cite pasal jamuan close house umah I tu... Nak cite pasal nih! '!!!! GOPRO!!!!!



Masa close house tu my kazen dtg bwak nih.... Best weh senang weh nak ambik gambo... Jakun jap tgk.... Apa barang pakai "MONOPOD" kuang ajo ko kan pnaz,  ko monopod pon tak de lagi nak keji orang hahahahaha....


Ha dia nih la!!!!.... Dia nih la yg buat kan ku jakun... X suka tau... Klu dah jakun tu mestilah kena belikan baru lah hilang jakun!!! Kena pecah tabung cap ayam lah macam nih.... muka dalam gambo tu pon dah cukup mnunjukan betapa ku teruja... Muka tekun belajo macam mana nak guna.... Eh lupa kazen I tu bujang lagi Uolllssss!!!  Cikgu, pkai keta H... Hahahahaha nih nak promote kazen skali ke apa??? 


Best kan.... Nmpak smua tempat.... Tp tempat yg bersepah pon terus nampak kan.... Ahhh x pedulik nak jugak beli gopro hahahah..... Kazen nih adik beradik,  tq Uolllssss sanggup dtg dr raub..... Yang duduk tu kawan, hai emon n liza!!!.... Sepatut nya sabtu baru nih g umah emon liza lak tp x kesampaian liza kena kije sbb ada lagi jenazah mh17 yg sampai pada ahad pagi... Tak pe next time kita lepak2ing ye Uolllsss...



P/s: sebenornya entry ni bg hint kat laki suruh beli hahahaha... Keji... Keji.... Ish..ish

"kepada suami tersayang sudilah kiranya kekanda mhadiahkan adinda menda alah ini,  agar menda alah ini dapat menyenangkan kita di masa hadapan. Dinda berjanji akan menggunakan nya sebaik2 nye.... Menda alah ini juga utk kegunaan kita bersama.... Adinda tahu kekanda mmg seorang yang baik hati, jujur, amanah,  fatonah, pemurah dan adinda yakin dan x syak lagi Kekanda akan belikan nya untuk. Adinda "

Iklas dari adinda mu....



Tamat...





Monday, August 4, 2014

Tempat Melantak.... ;-p

Salam....

Selamat hari raye uolllsss.... Org nak abis raye baru nak wish ek!! Eh raye sebulan apa... Tak pe lah kan... Mintak maaf  jika ada buat Salah n silap.... Maaf zahir dan batin

Uihhhhh lama Btol X mhapdet blog... Meh kita kembali ke alam realiti... Best nya kalau Dapat Coti lama lagi... Jumaat lepas iollls dah kije tau... Opis lengang je... X pe lah dah tanggungjawab kan... Redha... Hahahahaha sesuatu sangat ayat tu, mcm X ikhlas je...

Ari ni macam ada mood nak share pasal umah kecik I tu... Nak cite pasal dinning area lak... Umah town house mmg space very2 limited, kena pepandai lah tuan rumah nak susun atur dalam umah Klu Salah susun bole terlanggar perabot... So Bersyukur lah korang yg ada umah teres yg besor2 tu... Tp Iolllss pon bsyukur sngt ada umah Comey nih, ada tempat berteduh... Alhamdulillah. Tq Ya Allah atas Rezki Mu..

Di sebabkan rumah ni bersambung terus dgn ruang makan jadi  space kena bahagi 2 separuh ruang tamu separuh ruang makan...  Slpas di bahagi secara Adil dan saksama, ruang makan tersebut terletak bawah tangga. Harus lah kena beli meja kecik je kan 4 Org duduk.. X kan lak nk beli meja lapan Org lak, kang terpaksa kitaorg sekeluarga Tido atas meja makan je...


Ha.. Comey kan ruang makan kitaorang... 
Cukup lah untuk kitaorg sekeluarga.... Meja tu beli kat ikea, kurusi tu kerusi lama (jimat kan), jam pon ikea, gambo tu kat kaison Murah gak...


Kenapa Iolllss selalu g ikea Sbb perabot dia bnyak yg Sesuai utk umah kecik2 nih... Beli meja makan nih Sbb kecik, bila ramai Org datang meja ni bole bukak2 kasi panjang bole lah duduk sampai 6@7 Org... Nampak tak kerusi spare yg sandar kat dinding tu Klu Org Dtg bukak je...... 


Eh bidai tu pon beli kat ikea... Bidai tu bguna sangat nk menutupi ruang2 yg semak!!! Ni je nak kongsi....
Semoga dpat memberi ilham kepada Kawan2 yg mpunyai rumah yg Comey macam kitaorg....
X de niat utk menunjuk ke apa ye...sharing is caring ye ullloooosss.... Kang ada lak mulot jahat kata, meja Mkn Murah pon nk buat entry... Hahahahaha...

Setengah Org ada minat masing2, minat travel, minat kumpul beg, minat gajet.... Tuan blog minat deco2 nih minat mak2 Org je....


Ok korang, bye....


Designed by UMIESUEstudio 2014 : FINAZAMRI