Monday, August 4, 2014

Tempat Melantak.... ;-p

Salam....

Selamat hari raye uolllsss.... Org nak abis raye baru nak wish ek!! Eh raye sebulan apa... Tak pe lah kan... Mintak maaf  jika ada buat Salah n silap.... Maaf zahir dan batin

Uihhhhh lama Btol X mhapdet blog... Meh kita kembali ke alam realiti... Best nya kalau Dapat Coti lama lagi... Jumaat lepas iollls dah kije tau... Opis lengang je... X pe lah dah tanggungjawab kan... Redha... Hahahahaha sesuatu sangat ayat tu, mcm X ikhlas je...

Ari ni macam ada mood nak share pasal umah kecik I tu... Nak cite pasal dinning area lak... Umah town house mmg space very2 limited, kena pepandai lah tuan rumah nak susun atur dalam umah Klu Salah susun bole terlanggar perabot... So Bersyukur lah korang yg ada umah teres yg besor2 tu... Tp Iolllss pon bsyukur sngt ada umah Comey nih, ada tempat berteduh... Alhamdulillah. Tq Ya Allah atas Rezki Mu..

Di sebabkan rumah ni bersambung terus dgn ruang makan jadi  space kena bahagi 2 separuh ruang tamu separuh ruang makan...  Slpas di bahagi secara Adil dan saksama, ruang makan tersebut terletak bawah tangga. Harus lah kena beli meja kecik je kan 4 Org duduk.. X kan lak nk beli meja lapan Org lak, kang terpaksa kitaorg sekeluarga Tido atas meja makan je...


Ha.. Comey kan ruang makan kitaorang... 
Cukup lah untuk kitaorg sekeluarga.... Meja tu beli kat ikea, kurusi tu kerusi lama (jimat kan), jam pon ikea, gambo tu kat kaison Murah gak...


Kenapa Iolllss selalu g ikea Sbb perabot dia bnyak yg Sesuai utk umah kecik2 nih... Beli meja makan nih Sbb kecik, bila ramai Org datang meja ni bole bukak2 kasi panjang bole lah duduk sampai 6@7 Org... Nampak tak kerusi spare yg sandar kat dinding tu Klu Org Dtg bukak je...... 


Eh bidai tu pon beli kat ikea... Bidai tu bguna sangat nk menutupi ruang2 yg semak!!! Ni je nak kongsi....
Semoga dpat memberi ilham kepada Kawan2 yg mpunyai rumah yg Comey macam kitaorg....
X de niat utk menunjuk ke apa ye...sharing is caring ye ullloooosss.... Kang ada lak mulot jahat kata, meja Mkn Murah pon nk buat entry... Hahahahaha...

Setengah Org ada minat masing2, minat travel, minat kumpul beg, minat gajet.... Tuan blog minat deco2 nih minat mak2 Org je....


Ok korang, bye....


2 comments:

  1. tertarik ngan jam tu... memang cantik sangat... :) praktikal jugak meja macam ni eh.. boleh tambah kurang... hurrmmm..barang ikea tu lah memang elok nya... praktikaliti.. :)

    ReplyDelete
  2. jeles nye uolllss ada ikea...i ni jauh ngan ikea..ikiah je ada...huhu..brg ikea mmg best utk deco umah...takpa iolllsss nk tgg ikea bukak kat penang ni...tahun 2020... ha ha ha,,

    ReplyDelete

Designed by UMIESUEstudio 2014 : FINAZAMRI