Tuesday, September 30, 2014

CiK HaNa RoOm....

Assalamualaikum....

Hai korang....

Lama x muncul dan akhirnya ku muncul jua... Jengguk blog ari2  buat entry lpas tu save kat draf je.... Apakah penyakitnye itu!!!

 Dalam blog ni jangan korang cari la resepi  Ek mmg x kan jumpa punya, klu pasal deco, pasal cik hana, pegi jalan2 ada.... Masak memasak non ado!!! Tp aku pandai masak tau!!! Hahahahaha ayat back up diri sendiri!!! InsyaAllah tahun dpn aku akan up kan pasal masak lak!!! Wah ko pnaz mcm bagi janji palsu je!!!

So hari ni kita cite pasal bilik cik hana lah.... Ada org selalu tnya hana tido bilik dia ke? Jawapan nya on n off,  Hana boleh je tido sendiri kat bilik dia tapi bila abah dia pegi outstation biasanya dia akan tido dgn aku, katenya kesian ummi tido sorang nanti ummi takut....  Bila masa ummi takut entah!!! Hahahahaha x pe lah kasi chan dia tido bwah ketiak ummi... Nnti dh besor dia x nak dah kot... Eh...ke dh besor pon tido bwah ketiak ummi lagi!!!

Bilik hana biasa2 je x de lah hebat mana pon, konsep bilik dia adalah "konsep barang terpakai"...... Harap korang x boring lah ek baca blog nih, asyik cite pasal rumah je....


Katil dia ni sebenarnya day bed yang guna masa kat ruang tamu ari tu, skrg dh ada sofa jangan mbazir kita pakai je apa yg ada, jimat duit mak ko nak.... Kan aku dah kata konsep bilik dia "barang terpakai" jadi kita guna je apa yg ada.

Deco lah skit kat tiang katil dia tak nak bagi nmpak kosong sangat kan.... Ha bunga tu pon dah berkurun beli kalau x silap umur hana 7 bulan!!!!! Ha korang ada???!!! Hahahahahaha.... Pada aku lah kan nak deco nih tak yah keluar duit banyak pon boleh.... Yg penting cantik kat mata aku, aku on je.... Klu boring kita simpan jap, lpas tu agak dah lama x guna barang tu kita keluar balik..... Tu dia punya tips kadar penjimatan yg berganda ... Hahahahaha....


Untuk almari hana pulak aku guna algot siri, sapa yg selalu g ikea tau sangat lah menda alah nih. Separuh org x suka almari terbuka nih sebab habuk n mudah nampak semak. Dik non kalau ko x kemas harus lah nampak semak. Akak ko nih pun bukan nye rajin sangat tp hagak2 la ye jangan malas sangat ..... 


Tv tu buka masa hana nak tgk cd je, kalau ikut kan dia tgok cd barbie je memanjang tak de cd lain lpas tu verangan jd barbie hahahahhaha alah kita2 dulu2 pon sama gak macam tu kan tp aku limit kan gak atau pon aku bukak cd belajor tgk skali dgn dia..... Kalau tak jangan harap lah dia nak tgok....


Meh aku bagai tau kenapa aku suka algot nih, sbab rak dia tu boleh ubah2 rasa macam dah boring kita tukar dari atas ke bawah,  bawah ke atas... Lagi pon senang aku nak cari baju kot... Terutamanya untuk en suami asyik x jumpa je cari baju anak!!!!


Ni masa susunan tak de tv, sekarang dah ada tv kan macam kat atas tu.... Entah lah pada aku, aku suka je...tak tau lah korang, selera masing2..... Ala korang ada lagi satu bahagian dlm bilik hana ni aku x ambik gambo, meja tulis lupa lah korang, meja tu pon meja terpakai gak meja tempat letak mesin jahit aku dulu.... Hahahaha kesian hana semua barang terpakai kat bilik dia....

Punya lah aku suka algot kat laundry area pon aku isi algot gak, yang tu nanti entry lain lak ye....

Ok sekian itu je nak cite.... Tq korang sudi baca blog yg jarang hapdet nih...

Tatatititutu....



Designed by UMIESUEstudio 2014 : FINAZAMRI