Friday, January 16, 2015

tEmpAt StuDy My AnaK DaRa...



Assalamualaikum.....

Mesti korang pelik kan rajin lah plak aku tulis blog tahun 2015 ni!!!! Azam baru ker??? Xde maknenya azam baru kebetulan aku cuti seminggu uruskan anak2 sekolah masa tunggu diaorg abis sekolah aku hapdet lah blog guna fon je... Klu bz nnti senyap lah iolsssss ek, jgn korang boring baca udah....

Hari ni nak tunaikan janji nak buat entry pasal bilik anak dara ku tp x siap sepenuhnya lagi, aku cite ruang diaorg study dulu ye... Kitaorg buat mana yang mampu je susun atur yang simple dan yang semestinya guna bajet minima.... putih tetap jadi pilihan ummi....


Aku sebenarnya dah plan nak buat corak lah sikit kat dinding ni sbb ari tu ada tgk umah mat salleh tu cantik, simple je corak dia.... Sekali tjumpa stickers ni kat stor rasa nya beli ni sbb nak deco bilik cik hana dulu so jgn mbazir guna saja apa yang ada, nanti dah rosak baru kita tukar lain...

Ni plak simple deco atas rak buku diaorg..... kebanyakan  barang deco ni aku beli kat ikea sbb kena dgn citarasa aku, lagi satu klu beli kat sana aku mesti cari yg murah2 je, tp aku ngaku gak lah klu g sana mesti thover skit bajet korang ikea tu macam bhantu... seram tau kalau g sana hati2 ye....

Rak ni aku beli hrga dia klu x silap 199, setiap orng ada satu tingkat tempat isi buku yg selebih nya ummi yang punya hahahaha.... Decoration yg lain tu aku x beli tu smua cik hana dpt masa birthday ari tu.... Aku susun je kerusi tu kat tepi klu nak guna baru diaorg ambik, bilik ni bila share 3 org space dia jadi limited skit. Kotak pink tu tmpat diaorg simpan benda kecik2 contoh alat tulis dll...



Ni Keseluruhan susun atur tempat study diorang simple kan... Eh lupa lak meja tu  tempat isi mesin jahit aku sebenarnya, hrga dia klu x silap masa beli dulu rm99, sementara ni guna lah dulu yg tu.... Kata tema kali ni bajet n simple... kerusi tu pon berapa hengget je yg itu mmg dah lupa harga dia....




Ni keadaan bila diorang study, buat setakat ni ini je yang ummi mampu sediakan. Tempat kosong sebelah cik hana tu tempat cikgu tusyen diorng yg garang, tak lain dan tak bukan adalah ummi.... hahahahahaha memasing tunduk je bila ummi ada sekali kat situ ...selangkah je ummi keluar terus bbunyi ....... tu je lah rasa nye nak cite.... klu dah siap smua nya nnti iolssss hapdet lagi ek.... 

tq sudi baca......


bye....





























8 comments:

  1. Replies
    1. Dia dah x boring.... Suke dia kakak2 ada....

      Delete
  2. yer lah..ikea tu memang berhantu sikit.. kalau pegi sana.. duit mesti 'hilang' lebih.. pastu macam sawan jer.. hahaha...tau tu..tauuuu... :)

    ReplyDelete
  3. fina.... cantik sgt rak buku ikea tu. boleh tampung berat tak?

    ReplyDelete
  4. assalam.....sy minat sgt ngn deco akak...cantik n sweet....kak blh tak nk dptkan no pak yanto mcm best je blh oder jugak katil mcm tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. No hp pak yanto tu pada husband nnti dah ada saya email ye

      Delete

Designed by UMIESUEstudio 2014 : FINAZAMRI